Mapplethorpe

2.12.2023 07:49 · 442 views AllWhatYouuNeed

Trošku jiný blog na trošku jiné téma. Začnu tím, že Interview se subinkou Hankou vyjde jindy, oba teď máme jiné priority. Čeká mě doufám dvojité focení, na to se těším nejvíc. A s uměním chci spojit i dnešní blog. Zastavím se na chvíli nad otázkou, co přitahuje ženy znamení Lva (královny) na tajemném kozorohovi. Mám na lvice kolem sebe štěstí, a tak nějak pokud sjednotíme míru oboustranně sarkastického humoru, pak to má tu správnou jiskru. Možná si jen jiná znamení na mě netroufnou :-D

Dnes chci psát o fotografovi Robertu Mapplethorpovi, nebo spíš doporučit ke shlédnutí velmi zajímavý životopisný film z roku 2018, který je do 12.12. zdarma ke shlédnutí na iVysílání webu České televize. Jako filmový fanoušek kvituju, že je prostý klišé a patosu, nenudil jsem se, a ačkoliv mě mužská těla nevzrušují, ocenil jsem estetičnost a odvahu, se kterou do toho šel. Robert sice fotil i ženy, jeho doménou byli ovšem muži. A jak jsme se shodli s kámošem fotografem, některý fotky publikované ve filmu, jsou prostě "mrdy". Jednoduše kulervoucí.

Myslím si na své přijdou muži i ženy, a snad bude někomu shlédnutí inspirací, jak je možné fotit kreativně mužské tělo. Protože přiznejme si to, většina poptávky na netu je po modelkách, a co čtu v jedné TFP skupině, tak pokud modelka hledá na párové focení muže, tak má taky dost velký problém někoho sehnat. Takže přejme si, aby tu už nemusely dámy koukat na penis 1000x jinak a přesto stejně.

Do konce roku už asi žádný další blog ode mě nebude, tak Vám chci popřát krásné svátky a šťastný Nový rok, milujte se a množte se (pokud chcete). No a pokud se Vám zajídají klasické vánoční filmy, a dáváte přednost kvalitě, tak doporučuju za mě nejlepší videotéku Edisonline, která obsahuje většinu pecek od Film Europe.