Návrh pro adminy.

Návrh pro adminy

Zdravím vás amatéři. Už hodně dlouhou dobu a neni to žádné tajemství, hromada lidí si zde stěžuje na pisálky, slibotechny atd. Co takto kdyby admini dali možnost pod profil přidat možnost hodnoceni užívátele od jiných? V jaké by to bylo formě, jestli hodnoceni ve hvezdickach nebo ve formě komentáře od profilem bych rád prodiskutoval v tomto fóru. Popřípadě i o možnosti aby nemohl hodnotit kde kdo třeba že by mohli jen VIP členové nebo ověřeny profily nebo kamarádi profilu
Už jsem to sem kdysi psal do nějakého podobného vlákna (protože tenhle návrh se tu objevuje s železnou pravidelností), že veřejné hodnocení ostatních uživatelů je neproveditelné.
Když třeba někoho jako dočasný správce vyhodíte z chatu, protože tam shání fet, tak se z něj určitě nestane váš fanoušek a uvítá možnost, jak vám to vrátit.
Nebo pokud někoho odmítnu, protože mi jednoduše nesedí, tak myslíte, že napíše: "tenhle chlap se se mnou vůbec nechtěl bavit, ale jinak je to zlatej člověk, rozhodně doporučuju!"
Nebo jak by sis to hodnocení uživatelů představoval? "Na dohodnuté setkání přišel včas, vkusně a čistě oděn, v kavárně byl ochoten zaplatit útratu. Bohužel mu však smrdí z huby a péro má taky o něco menší, než bychom si představovali, takže nemůžeme dát víc, než tři hvězdičky."
Já třeba pro sebe využívám možnost "poznámky o uživateli", když třeba čtu nějaký příspěvek, který se mi nelíbí, nebo vidím, jak se někdo nevkusně naváží do druhého, tak si u něj tu poznámku udělám a příště už vím, co je zač.
Je to blobost. Sloužilo by to jen jako pomsta... Stačí se podívat na plus a mínus tu na fóru... Některé příspěvky mají třeba 30- ač nejsou ničím špatné.
This post has been deleted by user.
Jednoduché - dřív nebo později najde někdo způsob, jak to zneužívat. Vytvoří fake profily jen pro strhávání bodů ostatním, pak je zahodí. Nebo pro přidávání bodů sobě.
Nechat hodnotit jen ověřené profily by bylo asi nejmíň pracné, aby se nemusely vymýšlet složité mechanismy proti strhávání bodů z msty. A myšlenka, že při strhnutí autor taky přijde o body, se mi dost líbí.
Ano, stoji to cas a penize, ale posouva to kvalitativne komunity. Je to typické treba v pocitacovych hrach. Nastroje jsou ruzne, napriklad prave kontrola zprav mezi dvema jedinci. I ty podminky v komunikaci k hodnoceni byvaji. Je to různé, ale funguje to. Ono bat se spatneho hodnoceni od zhrzenych muzu je zbytecne. Vetsina by neprosla podminkou a naopak by se zablokovali sami
No ja si nemyslim, ze vetsina komunity je takova. Samozrejme ti nejhorsi jsou vzdy nejvic videt. Viz diskuze treba na seznamu*3* tam ma clovek pocit, ze cela cr nenavidi treba ted ukrajince a preje jim to nejhorsi.

Dale jsou ruzne nastroje, jak tomu zabranit. Nikdy nevychytas vse, to ne, ale ruzne se to da. Stoji to teda úsilí, čas a peníze.

U placenych sluzeb bych klidne zacal
Mě to právě vždy praští úplně do očí. Ten počet + nebo - :)
mimochodem - kdysi tu už někde padl návrh, aby mohl uživatel dát jen omezený počet hodnocení za den (třeba 3), asi by těch "chronických klikačů červenopalcových" ubylo...
Nemusíš , ale je to škoda .
Také myslím, že mnohem častěji by to bylo nástrojem pomsty než férové hodnocení. Není mi vůbec příjemná představa, že by mě někdo hodnotil... vzpomínám si na jednoho, je to pár let zpátky - když jsme seděli v restauraci, dala jsem najevo, že to na žádné pokračování nevidím. Načež zmizel, jakože si jde zapálit před restauraci, samozřejmě už se nevrátil, útratu jsem zaplatila a od srdce jsme zasmála tomu, jak se zachoval. Samozřejmě si ihned zablokoval možnost vzkazů. Pokud by mě takový člověk hodnotil, asi by se mi úsměv změnil v úplně jinou grimasu. ( mimochodem - jaké hodnocená bych mu pak měla dát? že je spolehlivý a na schůzku přišel včas a průběh bude záležet na svolnosti ženy?). O hodnocení tady může stát snad jen ten, kdo je označen jako "poskytovatel erot. služeb" - u těch solidních by hodnocení mohlo být k jejich prospěchu. Ale u nikoho jiného s tom smysl nevidím, spíš je to zneužitelný nesmysl.
když se podivas na profil a bude tam mít hodnocení 50x pisálek 40x slibotechna 5x dobrý člověk 6x muzete se na nej poslehnout, je to rečeno obrazně ale o něčem by to vypovídalo ne?
No právě proto jak jsem psal mohli by to akorát VIP členové nebo ještě líp ověření uživatele. Tim by se takový způsob aspoň omezil.
Nezni to jako spatna myslenka. Ověření uzivatele uz tak snadno obejit nejdou a ze by nekteri lidi davali schvalne spatne hodnocení. To se deje vsude, treba na eshopech, ale ve vysledku to je i tak smerodatne. Pokud by byla i moznost slovniho popisu, tak si i neco zajimavyho treba poctes. Akorat se obavam, ze se to provozovatelum nevyplati a tak nic nebude i kdyby s tim souhlasilo treba 90% uzivatelu
no ano prave pokud bude mít o sobe na profilu víc negativních hodnocení jak tech pozitivních tak to o necem napoví ne :-)
jako benefit? Alepon to že spolehlivý uživatelé budou mít jinačí přístup než k někomu nespolehlivýmu nebo na první pohled nic karikujícímu profilu.

za tebe ano máš pravdu v tom že na profil se dá dát hromada ukazatelů co o tom profilu řeknou hodně, ale taky uz jsem potkal xx lidí co mají právě profil vyplněný podobně jako já. takový nemastný neslaný nic neřikajíci. Přitom to jsou fajn lidi fajn páry, ženy i chlapi a díky tomu je pak na ně zbytečně zkrze prsty pohlíženo.